Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.01 Cs.

Felújítják a víztornyot

A cél a lakosság biztonságos ellátása: A víztorony felújításáról döntött Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete

Jövő év tavaszán kezdődhetnek el a munkálatok.

Több fontos témában is döntött a testület november 24-i ülésén. Így napirendek közt tárgyalták a víztorony felújítását is. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Abony város Önkormányzata ahogyan eddig is, mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság ivóvízzel történő ellátásának biztonságát a legoptimálisabban biztosítsa.

A város "harmadik tornya", az 500 m3-es víztorony a település 220 utcájában szolgáltat vezetékes vizet. A létesítmény mintegy ötven éve szolgálja az abonyiakat, azon ezen idő alatt egy kisebb felújítást végeztek el mintegy 10 évvel ezelőtt. A víztorony mostani állapota szerint szükséges intézkedést kíván.

A novemberi ülésen tárgyalt előterjesztés szerint 2022. október 11. napján Kemecsei Antallal, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemmérnökségének vezetőjével helyszíni bejáráson vett részt az abonyi víztoronynál Pető Zsolt polgármester. Az ivóvízhálózat zavartalan és üzembiztos működése érdekében felújítás szükséges, mely alapvetően szigetelési munkálatokat foglal magában. A kivitelezéssel kapcsolatban egyeztetés történt a DAKÖV Kft munkatársaival, mint víziközmű szolgáltatóval. Kemecsei Antal üzemmérnökség-vezető a Polgármesteri Hivatal részére megküldte a Víztorony állapotáról szóló rövid tájékoztatóját és mellékelt egy indikatív ajánlatot is.

Az indikatív ajánlatban rögzítik többek között, hogy a kivitelezésre a melegebb tavaszi időjárás beköszönte után van lehetőség, mivel a beton felületi hőmérséklete minimum +10 fokos kell, hogy legyen, és ez a téli időszakban természetes körülmények között nem biztosítható. A tárolótér műgyantás szigetelésével a további, víz okozta károsodás megszűnik, de azt, hogy az ázások okoztak-e állékonysági károkat, azt statikussal meg kell vizsgáltatni.

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete egyhangú igennel döntött arról, hogy a kivitelezési munkálatokat a Daköv Dabas és Környéke Vízügyi Kft. végeztesse el, melynek költsége a 2023. évi bérleti díjból kerül kompenzálásra. Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazta a polgármestert a kivitelezési munkák megvalósításához szükséges megállapodások megkötésére és a további szükséges intézkedések megtételére, tárgyalások lefolytatására.

499 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak