Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.16 P.

A megnövekedő költségek ellenére marad a teljes közvilágítás Abonyban

A 449/2022. (XI. 9.) Kormányrendelet alapján a települési önkormányzat képviselő-testülete a közvilágítás időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos kérdéseket rendeletben szabályozhatja.

Amennyiben az önkormányzat élni kíván rendeletalkotási jogával, akkor a közvilágításra vonatkozó helyi működési rendet közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel kell megalkotnia.

A szakértőkkel folytatott egyeztetés szerint a városi közvilágítás részleges vagy teljes lekapcsolására többféle műszaki megoldás létezik, melyek esetében jelentős összegű tervezési díjjal és engedélyeztetési eljárással, valamint nagy összegű kivitelezési, illetve működtetési költséggel kell számolni.

A képviselő- testület ez évi utolsó ülésén tárgyalta a napirendet és elfogadta a polgármesteri előterjesztést, mely szerint nem támogatja a közvilágítás részleges vagy időszakos teljes lekapcsolását, fényerejének csökkentését. A képviselők egyhangú döntése szerint a közbiztonsági, személyi- és vagyonvédelmi, valamint a közlekedésbiztonsági szempontokat is figyelembe véve szükséges a teljes közvilágítás, így nem kívántak élni a kormányrendelet szerinti rendeletalkotási, korlátozási joggal.

517 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak