Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.01.30 H.

Fontos, közérdekű témák napirend előtt Mészáros Lászlótól

A január 26-i képviselő- testületi ülésen Mészáros László a Pénzügyi Bizottság elnöke napirend előtti felszólalásában három témában szólalt fel napirend előtt.

A zeneiskola előtt található egy akna mely egyre jobban süllyed, ez a Báthory utcától jobbra esik és zeneiskola fala felé található.

„Valószínű, hogy egyre jobban vizesedik az út alatti rész, ezért az akna egyre jobban megroggyan. Ha az autók parkolnak, akkor előbb utóbb könnyen baja lesz valakinek, a kikanyarodó gépjármű kerekével.”-figyelmeztetetett a bizottsági elnök és kérte, hogy minél előbb emeljék meg az aknát az út szintjébe.

„Szeretnék szólni a magánterületeken tárolt veszélyes vagy kevésbé veszélyes, de optikailag rendkívül látványos nagymennyiségű hulladékkal kapcsolatban. Állampolgári bejelentés érkezett a Függetlenség úton, Lázár Vilmos úton elhelyezett hulladék ügyében. Talán annyi szerencse van, hogy a Lázár Vilmos úton a Vasút út felőli rész tisztul. Ott egy ingatlan hála istennek jó kezekbe került. A környék is meg van vele elégedve, de a Függetlenség úton ott van a szemét.

Az úthelyzettel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy valóban egyre jobban áznak az utak. A vízelvezetést kellene biztosítani ahol csak lehet. Ilyen gócpont a Dembinszky, Hold, Illyés Gyula utca, ahol az idő haladtával egyre jobban kátyúsodnak az utcák. Ebben kérném a segítséget. Köszönöm szépen megkaptam az utak állapotáról az elkészült anyagot. Köszönöm, az útellenőri felmérést.”- mondta Mészáros László

Pető Zsolt polgármester válaszában elmondta, hogy az akna kérdésében kéri az intézkedést a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályától. A magáningatlanok esetében több helyre több alkalommal kért a szakhatóságoktól intézkedést a Polgármesteri Hivatal.

„Nagy sajnálatunkra látványos intézkedésekre nem került sor az utóbbi időszakban. Ugyanakkor teljesen egyetértünk abban, hogy ebben a témában valami hathatós intézkedés kellene. A korábbiakban is már a négyes körzetben is volt erre már panasz, ahol illegálisan tárolnak- igaz saját területen- nagymennyiségű építési törmeléket, melyben van bőven kommunális hulladék is. Ez nem jegyzői hatáskörbe tartozik, de a hatóságoktól olyan intézkedést még nem láttunk, mely ezt a problémát megoldotta volna.

Az utak vízelvezetésével teljesen egyetértek. Az ABOKOM Kft a kátyúzással és padkázással kapcsolatos felkérés mellett a vízelvezetési problémák megoldására is kapott tőlem felkérést. Ha jól tudom, akkor a Dembinszky, Illyés és Hold utcákba oda is értek már. Ott már a felület kiegyenlítése megtörtént. Bízom benne, hogy a vízelvezetés problémája megoldódott ott, de kértem az ABOKOM-ot, hogy folyamatosan ellenőrizze a város területét és ott, ahol szükséges, a látványosan összegyűlő vizeket azonnal vezessék el az út környékéről.”- mondta Pető Zsolt polgármester

LV

 

 

336 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak