Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.24 H.

Nálunk járt a szakmai zsűri

Virágos Magyarország 30- Abony Város 30

Július 17-án érkezett városunkba a Virágos Magyarország pályázat szakmai zsűrije. Két tájépítész szakembert fogadhattunk, akiknek megmutattuk Abony városát, beszéltünk fejlesztési elképzeléseinkről, terveinkről. Nagy öröm számunkra, hogy mindkét zsűritag elismerően nyilatkozott az itt látottakról. Burmeister Zsuzsa és kolléganője Wendl Viktória először a Városházán tekinthette meg a település zöldövezeteinek fejlesztését, gondozását, a civileket is bevonó zöldítési program prezentációját. Számos fejlesztési tervvel is rendelkezünk, melyek a közeljövőben pályázatos forrásból megvalósulnak, melyeket szintén ismertettünk. Ezután városnézés következett, ezúttal „virágos” szemüvegen keresztül.

A következő területeket barangoltuk be:

- Városközpont egésze: Városháza előtti rész, Katolikus templom környéke, Városkapu, Tarka tér, Abony szív

- Civil ház és kertje: Megújult régi polgári kúria

- Séta a református templom felé

- Városi Termál- és Strandfürdő

- Sívó kúria és előkertje

- Ungár ház, műemlék zsidó kúria, mint fejlesztési célterület /nyertes pályázatunk van a kúria felújítására, mely tartalmazza az előkert megújulását is/.

- Abony Piac, mint fejlesztési célterület

- Szivárvány óvoda és bölcsőde teljes egésze, valamint a 103 éves néni kertje, melyet az óvodások átvettek művelésre, ezen létesítmény önállóan is pályázott.

- Parkerdő, levendulás kert, a Nemzeti Vágta Abonyi Előfutamának helyszíne mögötte található.

- Mikes- tó, mint rekreációs központ

Jóleső érzés volt, hogy a zsűri tagjai nagyra értékelték a szépséges virágtartó ládáink virágbeültetéseit, a szépen gondozott faállományt, strandunkat, a Civil Házat és kertjét, a Tarka Teret az Abony szívvel, levendulás ágyásainkat, a Parkerdő és a Mikes- tó szépségeit. A Szivárvány óvodában folyó környezeti nevelés nagy sikert aratott a zsűri körében, mely rendezett óvodaudvarok, magaságyások, virágos felületek képében ölt testet. Az eredetileg tervezett útvonaltól többször eltértünk, de ennek ellenére meseszép közterületeket, szépen gondozott kerteket láttunk. Külön megköszönöm a lakosság áldozatos szerepvállalását, mellyel csinosította lakókörnyezetét. Külön dicséret illeti a Dembinszky utca minden lakóját, mert a zsűrit elvarázsolták a szépen gondozott kertek, a házak utcafronti részei és persze a szinte égig érő banánfák. Köszönöm Nektek! A Parkerdőben kicsit „nemzeti vágtáztunk” is, hiszen Krupincza Csaba, Abony Város lovasa is bemutatkozott a Virágos zsűrinek My Boy Fáraó nyergében. Köszönöm, hogy velünk tartottatok!

Ezúttal szeretnék köszönetet mondani mindazoknak akik részt vettek abban, hogy sokunk álma ma valóra váljon, hiszen Abony még sosem pályázott az elmúlt 30 évben a Virágos Magyarország versenyre. Azt gondolom, hogy Nekik köszönhetően sikerült méltóképpen bemutatkoznunk az országos versenyen:

ABOKOM Nonprofit Kft minden munkatársa, különös tekintettel a közmunka programban résztvevő munkavállalókra, aki áldozatos munkával dolgoztak sikerünkért.

Antal Sándorné Ilikének és Családjának, akik támogatják virágosítási programjainkat, és újrahasznosított fémből csodálatos alkotásokkal lepnek meg bennünket, melyek szintén elnyerték a zsűri elismerését.

Köszönöm a Táborhegyi Levendulakert tündéreinek: Szabó Krisztikének és kislányainak a termékkóstolót, bemutatót.

Köszönöm az INNOVEN Kft-nek a finom ebédet és a meseszép terítést!

Köszönöm Cseriné Krajcsi Editkének a mai napra is készített meseszép virágkompozícióit, melyeknek nagyon örült a zsűri.

Köszönöm a Kultúra Háza munkáját, a fotófal elkészítését és a technikai segítséget Jandácsik Pál Barátunknak, és hogy intézményük virágba borulva várta a mai napot.

Köszönöm a Polgármesteri Hivatal két „gazdasszonyának” segítségét, akik a hivatali szünet idején is mindenben helytálltak.

Köszönöm a Szivárvány Óvoda – és Bölcsőde minden dolgozójának az önzetlen szerepvállalást, az AGROPONT Kertészeti Kisáruház, Csernus György és Csernus Gábor támogatását.

Köszönöm Lőrinczy Veronika sajtósunk szervezőmunkáját, a pályázat benyújtását, a prezentáció elkészítését, a feladatok koordinálását.

Igazi CSAPATMUNKA volt! Bízom abban, hogy jövőre ismét pályázunk, és a maihoz hasonló magas színvonalon mutathatjuk be településünket az országos versenyen. Köszönjük a Virágos Magyarország zsűrijének a látogatást, a megtisztelő figyelmet.

272 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak