Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.03 Sze.

Útfejlesztési projektek

Egyeztetés kezdődött a Polgármeszteri Hivatalban az abonyi jövőbeni útépítési projektekkel kapcsolatban.

Pető Zsolt polgármester, a Polgármesteri Hivatal és az ABOKOM Nonprofit Kft. érintett munkatársai megkezdték az egyeztetést az abonyi útépítési projektekkel kapcsolatban. A tervezés java része megtörtént, elkészült az utcák, utak műszaki jellemzőit összesítő táblázat, mely megalapozza az elkövetkező évek útfejlesztéseit.

Pető Zsolt polgármester lapunknak elmondta, hogy előkészületek folynak a 2021- 2027-ig tartó Európai Uniós kiírásokra történő pályázatok beadásával kapcsolatban. Ez a Mária Terézia utcát és környékét, az Illyés Gyula, Hold és Dembinszky utcákat érinti. Ezen kívül a Simomffy, Hóvirág, Török Ignác, Csokonai Vitéz Mihály utcákat és a Bicskei utat szeretnék rendbe tenni.

A második projekt a tavalyi évben elnyert 40 millió forintos útépítési pályázatos összeg felhasználása. A tervek szerint az idei évben felújítják az Erzsébet királyné, Bethlen Gábor, valamint a Csillag Zsigmond utcát.

A harmadik projekt az önkormányzat által a tavalyi évben kedvezményesen beszerzett 1000 tonna mart aszfalt felhasználása, melyből 2 kilométernyi utca épülhet meg. Ebben jelenleg folyik az egyeztetés.

A negyedik abonyi útépítési projekt pályázat benyújtásának előkészítése külterületi úthálózat fejlesztésére. Ez érintheti a 2018-ban felújított, fehér mészköves borítást kapott utcákat, melyek minősége jelentősen hagy kivetni valót maga után.

699 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak