Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.03 Sze.

Foci hírek

Bepillantást nyerhetünk az Abonyi KID FC U17-es csapatának felkészülésébe!

Némedi Tivadart, a csapat edzőjét kérdeztük a felkészülésükről.

Február 27- én rajtolnak a Pest Megyei I. Osztályú Labdarúgó Bajnokság tavaszi küzdelmei. Hogyan készültök, az előttetek álló feladatokra?

Már az őszi szezon is megmutatta, hogy a kiemelt I. osztályban, jól felkészített csapatok, színvonalas és szoros mérkőzések várnak ránk hétről –hétre, ahol sokszor csak a pillanatnyi forma vagy éppen a szerencse dönt. Ez a kiegyensúlyozott bajnokság nagyon jól szolgálja a gyerekek felkészülését a későbbi felnőtt szinten történő szerepléshez. Éppen ezért már január 5 – től heti 4 edzéssel elkezdtük a közös munkát, előtte decemberben sem kaptak pihenőt srácok, ott is heti kétszer találkoztunk. Januári hónapban gyakorlatilag beköltöztünk a Sportcsarnokba, ahol a műfű, kondi és a város utcái, lépcsői jelentenek számunkra edzéslehetőséget. Azt hozzá kell tennem, hogy volt egy jó alapunk, hiszen már 5. éve, hogy egy hetet Tápiógyörgyén edzőtáborozhattunk nyáron, erre próbáljuk a téli felkészülésünket is építeni. Három edzőmérkőzés és két teremtorna szerepel még a programban.

Mit vártok a bajnokságtól, milyen céljaitok vannak, szeretnétek még előre lépni?

Természetesen szeretnénk előre lépni, hiszen az utóbbi években nagyon magasra tettük a lécet itt a megyében. Három bajnoki cím, második és harmadik helyet ért el ez a korosztály a bajnokság végén. Sajnos a vírus helyzet, sérülések és betegségek nagyban korlátozzák a lehetőségeinket, kicsit balszerencsések vagyunk ebben a szezonban, kétszer ugyanúgy még nem sikerült kiküldenem a csapatot a pályára. Persze ez nem lehet mentség, azon dolgozunk, hogy előre lépjünk, ennek a csapatnak nem a 6. -7. hely a célja.

Érkeztek- e új játékosok a csapathoz?

Igen, a távozókat pótolnunk kellett, az ősszel érkezett, Császár Olivér a Lurkó Focimániától kapus posztra, Jánny Dániel pedig úgy fogalmaznék, hogy hazatért közénk. Télen Ceglédről kölcsönbe jött Gavaldik Balázs kapus, illetve Tánczos Dániel Szászberekről csatlakozott a kerethez. Minden új játékossal nagyon meg vagyok elégedve, becsületesen dolgoznak és nagyon hamar felvették azt a mentalitást, amit ez az öltöző képvisel.

Kik segítik a csapatot az edzéseken?

Kosaras Misi bácsi a kapusedzőnk, heti két alkalommal dolgozik a kapusainkkal és sokszor ott van mellettem mérkőzéseken a kispadon, ami mind a gyerekeknek, mind nekem óriási segítség, hiszen ugyanazt gondoljuk a futballról, segítjük egymás munkáját.

Krupincza Tamás pedig a csapat erőnléti edzője, amióta velünk dolgozik, fizikálisan sokat léptünk előre, márpedig ebben a korosztályban ez alapvető követelmény.

Kapusedző, erőnléti edző, edzőtábor: ezek egy jó csapat és a jó utánpótlásképzés alapjai, itt Abonyban évek óta ez a meghatározott út.

Akkor egy jó csapatot láthatnak a kilátogatók az U17-es korosztályban?

Nagyon harcosat az biztos! Szeretnénk itthon dominálni és látványosan játszani, amire hazai pályán nem is lehet panasz. Sok új elemet gyakoroltunk be a nyáron ezeket szeretném alkalmanként visszakapni a játékosaimtól.

Milyen eredménnyel lenne elégedett a listavezető Törökbálint ellen?

Hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése, minden más eredménnyel csalódottak lennénk.

A nyári felkészülésünk összességében jól sikerült. Az U15-ös csapatunkkal, illetve az UFC Kecskemét és az FC Dabas csapatával is játszottunk nagyon hasznos mérkőzéseket, ami után Augusztus 19-23.-ig Tápiógyörgyén edzőtáboroztunk immár zsinórban 5. éve. Ez idő alatt az Újszilvással és a Tápiószelével nagyon jó iramú találkozókon tudtunk készülni és segítettük kölcsönösen egymás felkészülését. A távozókat megfelelően tudtuk pótolni.

992 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak