Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.24 Sze.

Házhoz mentek

Házhoz ment a polgármester, Járdány Vanda kérésének megfelelően. 

Járdány Vanda önkormányzati képviselő asszony kezdeményezésére február 10-én szó szerint házhoz ment Pető Zsolt polgármester, a lakosság kérésének megfelelően. A városvezetőket örömmel fogadták.

A délután folyamán Járdány Vanda kezdeményezésére közösen bejárták a választókerületet, és közösen a helyszínen tekinteték meg azokat a problémákat, melyekkel a lakosság a képviselő asszonyhoz fordult. Több helyen szükséges lesz új közvilágítási lámpatestek felszerelése, a bejelentéseknek megfelelően. A bejárás során szó esett a posta és környéke előtti kritikus állapotú, felújításra szoruló járdaszakaszról. A képviselő asszony javaslatot tett arra, hogy ebben az évben a járdaépítési pályázatból támogassák a közforgalmú, közületek, intézmények körzetében lévő járdaszakaszok felújítását is.

A posta utcájában az egyik csatorna rács cserére érett, az már nem csak hangos zajjal csattan, ha egy autó halad át rajta, hanem az is félő, hogy beszakad az útfelület.

Aktív lakossági részvétel volt tapasztalható a Budai Nagy Antal úton, ahol a lakosság már önerőből próbálta az út minőségét javítani, azonban az állapota továbbra is nagyon rossz, kritikus. Járdány Vandához a napokban felhívásának megfelelően beérkeztek azon utcanevek, melyek körzetében a legrosszabb állapotban vannak. Ilyen a Budai Nagy Antal út, ahol próbálnak a közeljövőben segíteni a lakosság kérésnek megfelelően. A képviselő asszony ezen kívül több egyéb, rossz állapotú utat is megmutatott a polgármesternek, aki próbál a közeljövőben érdemi segítséget nyújtani a problémák megoldásában.

Szóba került a körzetben található több közúti jelzőtábla kihelyezésének szükségessége is.

A bejárás során egyeztetés történt a Bolyai utca kiszélesítésének esetleges lehetőségéről is. Járdány Vanda és Pető Zsolt áttekintették a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet előtti parkolási problémákat, valamint az utcában és a Vörösmarty utca elején időszakosan tapasztalható parkolási anomáliákat is. Szóba került a rendelőintézet mögötti nagy méretű füves terület hasznosításának lehetősége is. A tavalyi évben Járdány Vanda képviselő asszony kezdeményezésére megkezdődött a „Fogadj örökbe egy területet!” program, mely sikeresnek bizonyult. Az Attila utcában található úgynevezett háromszöget az önkéntesek példás módon rendben tartják.

A „Házhoz megy a polgármester” akció keretében több elhanyagolt ingatlant is megtekintettek, így a Szent László úton található lakóházat is, ahol már ígéret van arra, hogy március végéig eltakarítják az udvaron nagy mennyiségben felhalmozott lomot és szemetet. Az elhagyott ház is gondot okoz az utcában, melyet illegális szemétlerakónak használnak ismeretlenek. Az úttest több helyen is megsüllyedt, ezen problémát is orvosolni lesz szükséges. Illegális hulladéklerakónál is járt Járdány Vanda és Pető Zsolt, ezen terület tárgyában hatósági eljárás van folyamatban.

A helyszíni bejárást követően Pető Zsolt polgármester –Járdány Vanda települési képviselő javaslatai alapján- listát készített a közeljövőben megoldásra váró feladatokról, és amiben lehetséges, próbál érdemi megoldást találni annak érdekében, hogy a lakossági problémákat orvosolni tudják.

Járdány Vanda "Házhoz megy a polgármester" programjára felfigyelt az Új Néplap és Szoljon.hu szerkesztősége is. Ők is részt vettek a bejáráson, a későbbiekben ezeken az oldalakon is találkozhatnak a bejárásról szóló tudósítással.

LV

790 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak