Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.03.18 Cs.

Macihét

A néphiedelem szerint február 2-án megfigyelik a mackót: ha téli álmából felébredve kibújik a barlangjából, és meglátja az árnyékát, akkor újra bekuckózik, és hosszú lesz még a tél. Ha viszont borús az idő, nem látja meg az árnyékát, kint marad, és közeleg a tavasz. Idén a jóslat szerint hamarosan itt a tavasz mindannyiunk örömére!

Február első hetében az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában a "Maci hét" alkalmából abban a szerencsében volt részük az Apponyi úti és a Köztársaság úti óvodaegység gyermekeinek és felnőtt dolgozóinak, hogy dr. Gráf Zsuzsanna doktornő macigyűjteményét láthatták ott helyben, az óvodában. Hatalmas élmény volt számukra, hogy a többféle macicsalád (jegesmedvék, barnamedvék, kézzel készített medvék, "szerelmes medvék" és még sorolhatnám hányféle macicsalád....) tagjaival játszhattak a gyerekek. Az óvodai "macikiállítás" elrendezésében Feketéné Pástét Erika és Balogh Julika segített a doktornőnek.

Ez úton szeretnénk megköszönni dr. Gráf Zsuzsanna kedvességét, hogy a gyerekeket ilyen csodálatos élménybe részesítette és lehetőséget biztosított arra, hogy láthassák, játszhassanak a macikkal. Köszönjük szépen

1012 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak