Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.30 K.

Farkaslakán jártak a Somogyisok

Beszámoló a kirándulásról

Rengeteg élménnyel gazdagodva, feltöltődve érkeztek haza Farkaslakáról az abonyiak, az alábbiakban az útról készített összefoglalójukat tesszük közzé nagy szeretettel:

Pénteken szakmai nap keretében ismerkedett a Somogyi iskola küldöttsége a testvértelepülés általános iskolájával. Délelőtt bemutató órákon vettek részt, délután pedig a somogyis pedagógusok tartottak foglalkozásokat a farkaslaki gyerekeknek. Az alsósok karkötőt nemezeltek, porcelángyurma- díszeket és buborékfújót készítettek. Lehetőségük volt Bee-Bot robotméhecskével és LÜK játékkal megismerkedni. A LÜK táblákat ajándékba meg is kapta a testvértelepülés iskolája. A felsősök először kémiai kísérleteket láthattak, majd játékos angol foglalkozáson vehettek részt. A délután folyamán izgalmas táblajátékokkal játszhattak, majd textil labda varrása következett, melyet ABONY felirat díszített. Nem maradhatott ki a sportolás sem, mivel mozgásos játékok is színesítették a programot.

A gyerekek nagy örömmel vettek részt a foglalkozásokon, és azt mondták ez volt az idén a legjobb sulis nap! Péntek este a farkaslaki pedagógusokkal tartott közös vacsoránál tapasztalatcserére is nyílott alkalom.

Szombat a település látnivalóinak megtekintésével telt. A nap folyamán Tamási Áron szülőházánál járt a tantestület, majd szekerekkel indultak a Gordon-hegy legmagasabb pontjához, a Jézus szíve kilátóhoz.

Köszönjük Abony város vezetésének, hogy lehetővé tették számunkra ezt a szakmai programot!

Somogyisok

70 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak