Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.05.16 Cs.

Ünnepélyes keretek közt tették le az új bölcsőde alapkövét

A projektnek rövid a befejezési határideje, összesen hat hónap áll rendelkezésre.

Május 15-én került sor arra a projektnyitó rendezvényre, melyen letették az új önkormányzati fenntartású abonyi bölcsőde alapkövét, melyet a Gyöngyszemek Óvoda épülete mellé építenek meg. A rendezvényen köszöntőt mondott Pető Zsolt polgármester és Földi László országgyűlési képviselő. Elhangzott, hogy az elmúlt önkormányzati ciklusban összesen mintegy 4 milliárd fontos pályázatos forrás érkezett a városba, melyből sok fontos beruházás megvalósítására nyílik lehetőség. Ezek közül az egyik az új bölcsőde megépítése. Pető Zsolt örömét fejezte ki a tekintetben, hogy ceglédi cég lett a közbeszerzési eljárás nyertese, az építésvezető pedig abonyi. A projektnek rövid a befejezési határideje, összesen hat hónap áll rendelkezésre. Emiatt a polgármester kérte, hogy nagyon pontosan és precízen dolgozzanak a projektben résztvevők a továbbiakban is. Jelenleg a Gyöngyszemek Óvodának nincsen bölcsőde része, míg a másik két abonyi létesítménynek igen.

Az új bölcsőde építésére megítélt bruttó 359,96 millió forint összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi Albert utcai telephelye egy új építésű 2 csoportszobás, összesen 24 férőhelyes bölcsődével fog bővülni. A projekt nem igényel önerőt, a támogatási intenzitás 100 %-os.

A beruházás eredményeként egy korszerű, közel 0 energia igényű, megújuló energiaforrások felhasználásával működő épület létesül, segítve ezzel az Abony városában a kisgyermeket nevelő szülők munkahelyekre történő mielőbbi visszatérését. Az új bölcsőde létesítése eredményeként városunkban a bölcsődei férőhelyek ki tudják szolgálni a családok igényeit.

A projektnyitó rendezvényen fellépett a Pingvines óvoda néptánccsoportja is, a gyermekek nagy sikert arattak produkciójukkal. Az alapkövet Pető Zsolt polgármester, Földi László országgyűlési képviselő és Nagy Gyuláné intézményvezető közösen tették le.

Abony Sajtó

129 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak