Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.05.21 K.

Beültetem kiskertemet

Megkezdödőtt a veteményezés ideje

A kertészkedés öröm, hasznos és közösségépítő tevékenység. A Szivárvány Óvodában ma már hagyománnyá vált, hogy a gyerekekkel, a szülőkkel közösen találunk vissza a természet adta lehetőségekhez.

Óvodakertünkben az együtt végzett kerti munka a környezet szeretetére nevel, segít a személyiség fejlődésében, ismeretszerzés folyamatában, fokozza a kreativitást. A természetben található növények alkotásra serkentenek kicsiket, nagyokat.

Csoportjaink saját magaságyásaikban évek óta lelkesen veteményezik a tavaszi időszak alatt csíráztatni kezdett növényeiket. A gyerekek számára hatalmas öröm, ha az általuk elültetett növényeket gondozhatják, saját kezükkel szüretelhetik le és fogyaszthatják el gondoskodó munkájuk gyümölcsét.

Ezen a hosszú és rögös úton segítenek bennünket támogatóink, akiknek hálásak vagyunk, és ezúton is köszönetünket fejezzük ki:

Magyar Péternek a Magyar Kertészet tulajdonosának, aki biztosította magaságyásainkba a csoportok által kiválasztott különleges paradicsom, paprika, padlizsán és uborka palántákat.

Bene Lászlónak a Somogyi Imre Kertbarát kör vezetőjének, hogy karalábé, káposzta és paradicsom palántáival színesíthettük a gyerekekkel közösen nevelt palántáink fajtaválasztékát.

Cseriné Krajcsi Editkének a Somogyi Imre Kertbarát kör tagjának, hogy virágokkal, virágmagokkal, hasznos tanácsokkal hozzájárult növényeink természetes védelméhez.

Munkácsi Andrea

Óvodapedagógus

53 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak