Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.03.18 Cs.

Valóra vált álom

Megálmodtuk, Szülői segítséggel megvalósult.

Az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsődében a nevelőtestület célja, hogy intézményünk elnyerje a „Zöld Óvoda” címet. Keressük a lehetőségeket, hogy az ide járó gyermekeket zöld szemléletben nevelhessük.

A tavasz beköszöntével az ültetés, hajtatás, kert alakítás, növények gondozása mind a cselekvésbe ágyazott közvetlen tapasztalatszerzésen, megfigyeléseken alapuló tevékenységi lehetőség. Mindezek által célunk a pozitív érzelmi viszony kialakítása a növényekkel és a gondozásukkal. Ennek megvalósítására született az ötlet a kék csoportban, hogy egy könnyen kezelhető kis kertet raklapból alakítsunk ki az udvarunk egyik kis szegletében. Az egyik csoportomba járó kisgyermek édesanyját, Debreczeni-Bakos Melindát kérdeztem arról, hogy szerinte megvalósítható-e az adott helyen a kigondolt kertecske.

Linda azonnal készséggel a segítségemre volt, így néhány nap múlva raklappal, termőfölddel, szerszámokkal felszerelkezve érkezett az óvodánkba, hogy előkészítse a terepet. Másnap a gyermekekkel közösen tevékenykedve, saját kertészetéből hozott árvácskával, primulával ültettük be a raklap ágyásokat, anyagilag is támogatva ezzel óvodánkat. Nagyon szépen köszönjük, hogy létrehozta nekünk Melinda ezt a gyönyörű kertet, amiről majd közösen gondoskodunk és gyönyörködhetünk benne a csoporttal. A tervek szerint a jövő héten újabb raklap kerül beültetésre, amelyet szintén Melinda hoz nekünk, ebbe pedig zöldségeket: retket, zöldhagymát, salátát fogunk veteményezni, és közösen gondozni. A kialakított zöldséges kertünkben a növények tápanyag ellátását az óvodában keletkezett komposzt felhasználásával oldjuk meg.

Reméljük sok örömet lelünk majd a gyerekekkel a növények fejlődésében, és kóstolásában.

Mucsiné Molnár Mónika

óvodapedagógus

723 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak