Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.08.13 K.

Király Zoltán tűzoltó és társai az ország és a nemzetközi mezőny elején

Augusztus 2. és 4. között a szolnoki Kossuth tér adott otthont a FIREFIT EUROPE Nemzetközi Tűzoltó Versenynek. A megmérettetésen kilenc ország több mint 100 tűzoltója küzdött meg elszántan az embert próbáló feladatokkal. Egyéniben, páros- és csapatváltóban. Ezen a rendezvényen vett részt az abonyi származású Király Zoltán is, aki a versenyen elért szép eredmény mellett kitüntetést is átvehetett a tűzoltósport és annak népszerűsítésében végzett kiemelkedő munkájáért Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy úrtól, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökétől. Király Zoltán áldozatos munkavégzése miatt nem először szerepel az abonyi híradásokban. Egy korábbi írásunk, melyben bemutatjuk Őt, az alábbi linken elérhető:

https://www.abony.hu/hirek/item/278-elete-az-eletmentes

Király Zoltán elmondta, hogy a FIREFIT EUROPE Nemzetközi Tűzoltó Versenyen a 80 induló közül egyéniben a 13. helyen végzett korosztályában, összetettben a 36. helyezést érte el. A magyar csapatok közt példásan helytálltak, ezért a dobogó második fokára állhattak fel. Nemzetközi szinten pedig a 4. helyen végeztek. Csapattagok: Tallós Viktória, Ungi Donát, Zombori László és Király Zoltán.

Korábban Csehországban is megmérette magát Király Zoltán és a Magyar Tűzoltósport Egyesület tagjai. AZ FCC Firefighter Combat Challenge Jihlava versenyén Zoli felesége is a csapat tagjai között szerepelt.

Csapat tagjai: Tallós Viktória Márton Péter Papp, János Király-Sárándi Gréta, Király Zoltán. Itt csapatban az előkelő második helyet hozták el.

Király Zoltán elmondta, hogy igazán erőt próbáló feladatokat kell ezeken a versenyen végrehajtaniuk bevetési ruhában és légzőkészülékben.

Többek közt egy 12 méter magas toronyba kell egy 20 kg-os tömlővel felfutni, majd ezután egy szintén 20 kg-os súlyt kell felhúzni a torony tetejére. Ezt követően le kell szaladni, majd egy 4,5 kg-os kalapáccsal egy 80 kg-os súlyt kell elütni, majd ezt követően szlalom futás következik aminek a végén egy vízzel teli tömlő található amit 20 méteren kell kihúzni és egy célt kell kilőni. Ennek a tömlőnek a súlya 50 kg. Ezt követően már csak a sérült személy mentése van. Ez a bábu 80 kg-os és 20 métert kell húzni a célig.

Képek és videók még az alábbi linken elérhetők:

https://www.facebook.com/tuzoltosport/

Minden abonyi nevében sok szeretettel és tisztelettel gratulálunk Király Zoltánnak és társainak! Kívánunk további szép szereplést a versenyeken és persze jó munkát! Nagy szükség van Rátok! Hajrá tűzoltóink!

 

 

116 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak