Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.05.14 P.

Hamarosan újra utakat épít Abonyban a Bitunova

A tavalyi évben mart aszfaltos technológiával a Bitunova Útfenntartó és Emulziógyártó Kft több utat is épített Abonyban.

A jelek szerint a műszaki kivitelezés jól sikerült, az utak tartósaknak bizonyultak. Bő egy hónap múlva a Bitunova korszerű gépei ismét felvonulnak Abonyban, ezúttal meleg aszfaltos technológiával készítenek utakat a városban. Május 14-én került sor a munkaterület kivitelező részére történő átadására.

Pető Zsolt polgármester irodájában folytatott megbeszélést a cég képviseletében jelen lévő Pásztor Jenővel. A találkozón részt vett a DAKÖV Kft, az ABOKOM Kft munkatársa, valamint a műszaki ellenőr, Kovács Ferenc. Csiga- Bagdács Klára, az Abonyi Polgármesteri Hivatal munkatársa lapunknak elmondta, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően épülhetnek meg az utak Abonyban.

 

Összesen 40 millió forintot nyert el a település, ami mellé mintegy 19,5 millió forintos önerőt rendelt az önkormányzat. Így a beruházás összértéke cca. bruttó 59,5 millió forint. A projekt keretében jó minőségű meleg aszfaltos technológiával készült utakat épít a Bitunova Abonyban. A munkát a cég közbeszerzési eljárás után kapta meg.

 

A munkálatok június 21-én kezdődnek meg, az iskolai szünet után. A kiírás szerint sajnálatos módon csak olyan utak építése támogatható tevékenység, melyek már eleve aszfaltos alappal rendelkeznek. Így Abony a következő utcák felújítására pályázott és nyert: Erzsébet Királyné utca (Ceglédi út – Szelei út között), Csillag Zsigmond utca (Szelei út – Vak Bottyán utca között), valamint a Bethlen Gábor utca. 

A munkálatokat pontos, előzetesen közzétett ütemterv szerint végzik majd. A lakosságot előre kiértesítik, és az önkormányzati médiafelületeken is közzéteszik az ezzel kapcsolatos felhívásokat. Az építési munkálatok ideje alatt várhatók forgalomkorlátozások. Kérik a lakosság türelmét, megértését.

Természetesen a helyi önkormányzat keresi a további lehetőséget arra, hogy a még rossz állapotú abonyi utcák is megfelelő burkolatot kaphassanak, akár pályázatból, akár önerős útépítés keretében.

 

LV

1123 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak