Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.06.09 Sze.

Ismét fontos vendégek a Hivatalban

Pető Zsolt polgármester június 9-én az Abonyi Polgármesteri Hivatal dísztermében fogadta a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola végzős osztályát, akiket Dudás Lászlóné Zsuzsa tanárnő kísért el erre a rendhagyó társadalomismeret órára.

A városvezető kakaóval, és pogácsával vendégelte meg a diákokat. és Szeretlek Abony emblémával ellátott maszkokat ajándékozott nekik.

A diákokkal a polgármester kötetlen beszélgetést folytatott arról, hogy milyen fejlesztéseket látnának szívesen Abony Városában. A diákok javaslatai közül már több is folyamatban van a megvalósítás felé. A tanulók egy igazán tanulságos fejlesztési listát állítottak össze, melyet ezennel teszünk közzé:

 

Ha én lehetnék, a polgármester egy-két dolgot másképp csinálnék. Először is a polgármester élete nehéz. Rengeteg döntést kell meghoznia, aminek a város javát kell szolgálnia.

Az alapvető teendőkön kívül ezeket tenném meg:

 

Ami most van a játszótéren Street-Workout edzőpálya, abból még építtettem volna a Mikes-tóhoz és a Kostyán Andor Rendelőintézet melletti parkba is, persze játszótérrel.

A városközpontban lévő parkot még jobban színesíteném: több színes virággal, fával. Számos területet is parkosítanék, például kint a tónál.

Megpróbálnám a város összes rossz minőségű útját megcsináltatni, megjavíttatni.

A kúriákkal kapcsolatban is van néhány elképzelésem. Megpróbálnám restaurálni a legtöbbet, hogy Abony városába tudjak csábítani több turistát. Megpróbálnám visszaállítani őket az eredeti formájukba.

Bicikli utat építtetnék Kőröstetétlenre, mert ott van egy kis látnivaló, így akár biciklivel is át lehetne jutni. Onnan pedig tovább lehet menni több városba is.

Az is jó volna, ha lenne Abonyban bicikli és/vagy rollerpálya, egyes emberek biztos nagyon örülnének neki.

Jólenne egy szórakozó hely kifejezetten fiatalok részére, ahol nem lehet alkoholt kapni, van ingyen használható zenegép, csocsóasztal és biliárdasztal. Itt a helyi fiatalok bátran összegyűlhetnek „bandázhatnak” és szórakozhatnak. Jó lenne valahova egy nagy trambulin is.

Csináltatnék/Építetnék egy állatmenhelyet.

Ha nem lenne vírushelyzet, több rendezvényt szerveznék, ahol lehet szórakozni.

KelIene a városba egy idősek otthona is.

Fejleszteném a strandot. Fedett tanuszodát építtetnék, a strandon csúszdát tetetnék.

Rövidtávú terveim közé tartozna, hogy az egykori Tesco üzletláncot vissza telepítsem városunkba,

Véleményem szerint jó lenne, ha az abonyi embereknek nem kéne átjárniuk Szolnokra meg

Ceglédre nagy bevásárlást tartani.

Több munkalehetőség kellene, hogy a szüleinknek ne kellene messzire utazniuk dolgozni. Akkor több időt tudnának velünk tölteni.

Biztos szerveznék a bármilyen komoly betegséggel küzdő emberek számára jótékonysági gyűléseket, gyűjtéseket.

Mikes körül biztos felújítanám a padokat, a szemeteseket, a stéget is, nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e, de én mondjuk több kacsát, hattyúkat stb. telepítenék a tóba.

Az állatkertet is újra nyittatnám, ha lenne rá lehetőség.

Ha én lennék a polgármester az én első dolgom az lenne, hogy a várost kitisztíttatnám illetve el helyeznék több kukát, hulladékgyűjtött.

Az abonyi gimnáziumot és iskolákat rendbe hozatnám.

A boltsorokhoz több parkolót csináltatnék.

Így leírva lehet, könnyűnek hangzik, de megpróbálnék minden tőlem telhetőt megtenni a város fejlődéséért, szebbétételéért.

 

 

Képek facebook oldalunkon

1044 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak