Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.15 P.

Népművészet oktatás elsőként az országban a Gyulaiban!

Október 13-án a nádudvari Népművészeti Szakgimnázium meghívására egy országos konferencián vettem részt, amelyet a művészeti iskolák igazgatóinak és tankerületigazgatóknak rendeztek.

Mint kiderült, az országban elsőként vezette be a Gyulai művészeti iskolája alapfokon az új népművészet tanszakot.

Az előadásomban az érdeklődők arra kaphattak választ, milyen átszervezést, kidolgozást és ráfordítást igényelt az új tanszak bevezetése.

 

A konferencián az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési és Szakképzési Programkoordinációs Osztály osztályvezetője és kollégái négy fővel képviselték a minisztériumot, előadóként részt vett a népművészeti tanszak tananyagát kidolgozó szakember a Hagyományok Házából, a Klebelsberg Központ szakmai igazgatóhelyettese és a Népművészeti Egyesületek Szövetségének képviselői.

A konferenciára tankerületi igazgató úr és a népi játékot oktató kolléganő is elkísért, így együtt adtunk válaszokat azoknak az igazgatóknak és kollégáknak, akik a jövőben kívánják bevezetni a népművészetet az alapfokú művészetoktatásban.

Nagy öröm számunkra és nagy megtiszteltetés, hogy mi járunk elöl példával és segíthetünk másokat. Ebből a nálunk tanuló gyerekek is sokat profitálnak, és elsőként ők kapják ezt a képzést alapfokon az országban a Gyulai művészeti iskolájában.

Hajrá Gyulai, hajrá művészetoktatás! 😃

Kálló Marianna intézményvezető

 

1035 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak