Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.01.12 K.

DAKÖV közlemény: Fagyveszély!

Megérkezett a fagyos, hideg időszak. Kérjük, gondoskodjon vízmérője és belső vízvezeték rendszere szétfagyás elleni védelméről.

A jég térfogat növekvő hatása miatt szétrepedhet a vízmérő üveg és a vízvezeték rendszer más fém szerelvénye is.

A télen nem használt, nem fűtött ingatlan belső vízvezeték rendszerét -és a locsoló rendszer vezetékét- zárja le, ürítse le. Szükség esetén levegővel fújja ki a vizet a vezetékből és a locsolási célú mellékvízmérőből. Ürítés után győződjön meg arról, hogy jól zár-e az elzárója (a bekötési vízmérő csillag kereke mozdulatlan legyen).

A vízmérő aknáját fedje le gondosan. Ha az akna nem elég mély (legalább 90 cm), vagy az akna oldal irányból is áthűlhet, akkor a bekötési vízmérőjét takarja le hőszigetelő anyaggal (NIKECELL, ásványgyapot, polifoam héj, lefelé fordított karton doboz).

Ne feledje: az Ön feladata a bekötési vízmérője megóvása, amelyet az 58/2013. (II. 27.) Kormányrendelet 70.§ (2) e) pontja, és Üzletszabályzatunk is előír. Ezek értelmében a mulasztás miatt keletkezett hiba javításának költsége Önt terheli, és a keletkezett károkat, az elfolyt víz díját is viselnie kell.

Bízunk benne, hogy jelen felhívásunk olvasását követően ez utóbbira nem kerül sor.

1056 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak