Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.04 K.

Ismét nagyot fog szólni az Abonyi Vágta

Július 3-án a Városháza Dísztermében tartottunk sajtótájékoztatót a Nemzeti Vágta Abonyi Előfutamával kapcsolatban.

A programot az Abonyi Városfejlesztő Kft és Abony Város Önkormányzata a Parkerdőben augusztus 4-én és 5-én rendezi meg.

Hivatalosan is bemutattuk Krupincza Csabát, Abony Város lovasát, akivel interjú is készült. Idén tehát abonyi lovas, abonyi lóval My Boy Fáraó nyergében indul a vágtán.

A sajtótájékoztatón részt vett Földi László országgyűlési képviselő, Ladányi- Kovács Zoltán a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója és Winkler Zsolt Nemzeti Vágta elővágta szervező is. Földi László elismerősen nyilatkozott a térségünk programturizmusának kínálatáról, kiemelve Abony város szerepét, mellyel fogathajtó versenyt és Nemzeti Vágta Előfutamot is szervez, ezzel hozzájárul kistérségünk lovasturizmusának népszerűsítéséhez is. Ladányi- Kovács Zoltán a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idén Szilvásváradon rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét szeptemberben. A lovas szakember méltatta Krupincza Csabát, Abony lovasát, és jó választásnak nevezte lovát My Boy Fáraót is.

Az Abonyi Vágtára számos kísérőrendezvénnyel is készülünk, többek között lesznek látványos lovas bemutatók, Kowasky meg a Vega koncert, népszerű diszkósok: DJ. Schultz, Dj. Mynea, Regán Lili és Deák Bill Gyula is koncertet ad nálunk. Az Abonyi Vágta kísérőrendezvénye idén is a Tarkaborjú Főzőverseny lesz.

Velünk voltak a tájékoztatón szekértoló csapatunk tagjai is, Zelei Gábort a Szoljon.hu, Új Néplap tudósítója kérdezte a rendezvényről.

Ezúton szeretném megköszönni a sajtós kollégák élénk érdeklődését és részvételét a sajtótájékoztatón. Hamarosan a Cegléd TV-ben és a Szolnok TV-ben is tudósítanak az eseményről. Köszönöm Járdány Vanda főszervező és a csapat munkáját, biztos vagyok benne, hogy ez az Abonyi Vágta legalább annyira népszerű és sikeres lesz majd, mint a tavalyi volt. Nyeregbe Abony! Készüljetek!

Pető Zsolt polgármester

488 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak