Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.05.27 H.

Rekord létszámú nevező a Györe Csaba helytörténeti vetélkedőn

13 csapat 65 versenyző diák

Akikre Györe Csaba és Györe Pál is nagyon büszke lenne

Nagyszerűen sikerült a Györe Csaba Helytörténeti vetélkedő, melyet rekordszámú, 13 csapat számára rendeztek meg ma az Abonyi Lajos Falumúzeumban. Összesen 13 tárggyal kapcsolatban 13 feladványt kellett megoldaniuk a csapatoknak. Idén 7. alkalommal viseli a helytörténeti vetélkedő Györe Csaba történelemtanár nevét, akinek özvegye, Magdika is részt vett az eseményen. Egy különleges, érdekes és játékos feladatokból álló vetélkedő volt, melyet Jandácsik Pál állított össze és az Abonyi Lajos Művelődési Ház munkatársaival közösen bonyolítottak le. Jó érzés, hogy az abonyiak, különösen a fiatalok ápolják a hagyományokat, rájuk biztosan büszke lenne a címben is szereplő „két Györe”.

A következő dobogós helyezés született:

I. hely: Agyasokk csapat: Bakos Gréta, Csáki Gréta, Varga Dzsenifer, Mészáros Álmos, Szendrei Virág

II. hely: Okosok csapat: Szepesi Dániel , Hegedűs Romina, Kerek Fanni, Piszár Brigitta, Petrucz Júlia

III. hely: Töri szakkör: Barna Zsófia, Kecskeméti Hanga, Jebali-László Henda, Balogh Róbert, Flammer Benedek

Nagyon örültünk a nagyszámú érdeklődőnek, a gyerekek örömének, akik játszva tanultak, ismerkedtek a Falumúzeummal. Köszönjük a felkésztő, kísérő tanároknak is segítséget! Reméljük, hogy a következő évben még többen kapnak a kedvet a vetélkedéshez!

Íme, szeretettel küldjük képes összeállításunkat a remek eseményről. Eredmények és szöveges beszámoló később. Mindenkinek sok szeretettel gratulálunk!

80 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak