Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.09.16 H.

Nagy sikert arattak a Közfoglalkoztatási Kiállításon az ABOKOM munkatársai

A közelmúltban ismét Abony városát képviselve vettek részt az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai az immár hagyományosnak mondható kiállításon, melyen munkáikból adtak ízelítőt. A megyei rendezvényt követően hamarosan az országosnak is kiállítói lesznek az abkomosok. Batta- Nagy Nóra a cég ügyvezetője számolt be lapunknak az eseményről.

„Szeptember 7-én az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. kiállítóként részt vett Nagykátán a Pest Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállításon, ahol levendulával töltött termékeit és a megtermelt mezőgazdasági növényeit mutatta be, valamint a látogatók számára szilvás gombóc kóstoltatással kedveskedett. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Tarnavölgyiné dr. Tényi Ágnes a Pest Vármegyei Kormányhivatal Nagykátai Járási hivatalvezetője a 10 kiállító közül csak az abonyiakat emelte ki és az alábbi sorokkal méltatta a Kft-t:

„A Belügyminisztérium 2023. év őszén is elismerésben – Start Plusz Díj - részesítette az ország legkiemelkedőbb közfoglalkoztatási programjait megvalósító közfoglalkoztatókat. A díjazottak 10 millió Ft támogatásban részesültek, amit programjaik további fejlesztésére, folytatására kell felhasználniuk. Pest vármegyében a díjazott Abony Város Önkormányzata, mely szervezet szintén képviselteti magát standjával a vásáron.

Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. Abony Város Önkormányzatának 100 %-os tulajdonú gazdasági társasága. Fő tevékenysége a városüzemeltetési feladatok ellátása, amely az önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében 2015-től közfoglalkoztatási feladatok ellátásával bővült.

Ekkor kezdődött el az egynyári virágpalánta, zöldség,-, gyümölcs- és a levendulatermesztés a Kistérségi Mezőgazdasági Program keretében. A megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket a közétkeztetésben használják fel, valamint a helyi piacon értékesítik. Mintegy 4 000 tő levendula gondozását, betakarítását és szárítását a közfoglalkoztatottak végzik. Ők a téli hónapokban kézműves termékeket készítenek belőlük.

A folyamatos fejlesztés eredményeként a gyógynövényes dísztárgyakat széles körben ismerik. Minden évben újdonságokkal készülnek az ünnepekre. Több kiállításon is részt vettek a termékekkel, köztük Budapesten, az Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron, valamint helyi rendezvényeken is jelen vannak.”- mondta a Járási Hivatalvezető asszony.

Ezúton is szeretném megköszönni kedves szavait, és bízom abban, hogy a továbbiakban is ilyen magas szinten helytállunk mejd, mind mindennapos munkavégzésünk során, mind pedig a kiállításokon való részvételkor. Köszönöm az ABOKOM munkatársainak a munkáját, mellyel megint nagy sikerrel képviselhettük városunkat, Abonyt.”- Batta- Nagy Nóra ügyvezető.

Abony Sajtó

67 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak