Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.08.29 V.

Az utak állapotával kapcsolatban érkezik a legtöbb kérdés

A polgármesteri ügyfélfogadások, elektronikus levelezések során az egyik legtöbbször felmerülő probléma egyes belterületi utak kátyúzásának, felújításának vagy éppen a megépítésének igénye.

 Ugyancsak ebben a témában kérdezte legutóbbi testületi ülésen Kókai-Dudinszky Anna Mónika alpolgármester asszony és Kovács László képviselő úr Abony város polgármesterét. Milyen utak felújítása, építése várható a közeljövőben? A sokakat érintő téma miatt arra kértük Pető Zsoltot foglalja össze az utakkal kapcsolatos tudnivalókat.

 

Abony belterületi úthálózata mintegy 92.000 méter hosszú és mintegy 393.000 nm felületű. Ez nem csak méterben és négyzetméterben hatalmas szám, hanem önkormányzati feladat és pénzügyi ráfordítás tekintetében is nagy kihívás. A városi utak és útépítések történetét nehéz lenne rendszerezni, azt azonban kijelenthetem, hogy az elmúlt évtizedek során a mindenkori városvezetők sokféle technológiával próbáltak megoldásokat találni, melyek közül voltak jó és kevésbé sikeres megoldások is.

 

A hibákból tanulnunk kell és a jövőbeni útfejlesztésekre koncepcionálisan kell készülünk! A koncepciónk alapja az alaposan előkészített tervezés, valamint a hosszú távú megoldást biztosító technológia, elsősorban a melegen hengerelt aszfalt burkolat előnyben részesítése, továbbá a padka és a vízelvezetés egyidejű kivitelezése.

 

Felújítások tekintetében eddig 17 utcában értünk el eredményt az elmúlt egy év alatt. Két rétegű bitumen itatásos felületzárással készült el az Alkotás, Újvilág, Alkotmány, Szegfű, Ibolya, Koszta József, Czuczor Gergely, Irányi Dániel, Tamási Áron, Juhász Gyula és a Kiss Ernő utca. Mart aszfalt technológiával újulhatott meg a Bajtárs utca, Szolnoki út (Láncházak előtti) páros és páratlan számozású szakasza. Nemrégiben készült el melegaszfaltos felújítással az Erzsébet királyné, a Csillag Zsigmond és a Bethlen G. utcák új burkolata.

 

Az előkészületeket tekintve egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően még ebben az évben felújításra kerül (meleg aszfaltos technológiával) a Székely B., a Türr I., a Bartók B. (Juhász Gy.-Baross G. közötti szakasz).

 

A saját beruházások mellett meg kell említeni az állami tulajdonú Baross G. út mintegy 2 km-es szakaszának felújítását is.

 

A már elkészült vagy folyamatban lévő beruházások mellett előkészítés alatt van számos útépítési, felújítási projektünk is. Ezek közül a legfontosabbak

Elkészült az útépítési terve és hamarosan befejeződik az engedélyezési eljárása az alábbi utcáknak: Mária Terézia, Dembinszky, Hold, Illyés, Garay, Világosság, Wekerle, Mónus Illés út.

Műszaki dokumentáció készült a Knézich és a Budai Nagy Antal utcák melegaszfaltos felújítására.

 

Folyamatban van a Somogyi Imre utca megépítésének tervezése.

 

Ezek a fejlesztési projektek várhatóan még az idén megjelenő uniós vagy megyei pályázatokra benyújtásra kerülnek és a terveink szerint a közel jövőben meg is épülhetnek.

 

A Mátyás király út a Magyar Közúttal történő megállapodás keretében újulhat meg. Önkormányzatunk egy útcsere program keretében állami kezelésbe kívánja adni az elkerülő útként funkcionálható utat. A program keretében már megkezdődött a tervezési szakasz, melyet követően hamarosan megépülhet a Mátyás király út. Az állami tulajdonba adással és komplex felújítással lehetővé válik a teherforgalom városközpontból való kiterelése is.

 

A tervszerű megoldások mellett vannak sürgető beavatkozást igénylő helyzetek is, melyeken a karbantartási keretünk felhasználásával próbálunk segíteni. Ilyen a Garay, a Wekerle és a Budai Nagy Antal utca martaszfaltos felületjavítása. A martaszfaltos felületkiegyenlítést átmeneti megoldásnak szánjuk. A tervek és a pályázatok eredményeként a közeljövőben elkészülhet a tartós megoldást jelentő melegen hengerelt aszfaltburkolat.

 

A felsorolásból természetesen maradtak ki olyan belterületi utak, melyek állapotfelmérése és koncepcióba illesztése folyamatban van. Ezek közé tartozik többek között a Nyírfa, a Csokonay vagy a Jósika utca is, de lépéseket kell tennünk a korábbiakban „mészköves” burkolattal ellátott utcák megfelelő felületzárása érdekében is.

 

A belterületi utak mellett a külterületről sem feledkezünk meg. Megoldást kell találnunk a Táborhegy és a Temető dűlőben korábbiakban elkészült „mészköves” utcák rossz minőségének kijavítására és a porhatás megszüntetésére.

 

Felújítási tervek készültek több dűlő út felújítására is, melyek megvalósítása érdekében 300 MFt-os keretre pályáztunk a nyár folyamán. Ezek közé tartozik a Táborhegy dűlő: 0294/1, 0297, 0301, 0305 hrsz., Füzesér dűlő: 032, 034 hrsz., Sashalom dűlő: 0377, 0375/2 hrsz., Kerektó dűlő: 0225, 0218, Dohányos dűlő: 0101 hrsz..

 

A hobbikon található utak megújítását is tervbe vettük. Elkészült a Bodócs köz: Piszke utca – Szőlő utca közötti 270m szakaszának, a Szőlő utca: Bodócs köz – Körte utca közötti 100m szakaszának, a Mogyoró utca 295m szakaszának, a Szilva utca 250m és a Szamóca utca 190m hosszú szakaszának műszaki dokumentációja, melynek megvalósítására pályázatot nyújtottunk be.

 

A fentiekből s látható, hogy feladat van bőven, de pénzügyi lehetőségeink szabta keretek között igyekszünk határozott lépéseket tenni útjaink korszerűsítése érdekében

 

Köszönöm a megértését és türelmét azoknak, akiknek a jelenlegi kátyús, mészköves poros, rossz minőségű út okoz mindennapi bosszúságot!

 

Pető Zsolt

polgármester

 

Kép: Épül a Szilágyi Erzsébet út

1480 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak