Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.08.31 K.

Járdány Vanda tolmácsolta a lakosság kéréseit a képviselő- testület felé

Járdány Vanda települési képviselő az augusztusi képviselő- testületi ülésen napirend előtt több témában is felszólalt.

A képviselő asszony a lakossági bejelentéseket továbbította a képviselő- testület tagjai és az ABOKOM Kft. munkatársai felé.

„A Vasút úton a Ferrum Vas Műszaki Bolt előtt hiányzik a főútvonal tábla. Tudom, hogy a Magyar Közút kezelése alatt álló út, úgyhogy ezt a problémát feléjük kell jelezni.

Abonyba beérve a volt Shell kút területe iszonyatosan elhanyagolt. Azt szeretném kérni, hogy a hivatal keresse meg a jelenlegi tulajdonost és kötelezze vagy kérje arra, hogy hogy tegye rendbe a területét, hiszen az az első, amit Cegléd felől Budapest felől érkezve meglátnak az emberek.

Parlagfüvet jelentettek több helyről. Ezeket mindig jelezzük az ABOKOM felé és megoldás is születik. Most utoljára a Mátyás király út árkából jelentették, hogy virágzó parlagfű van.

A zeneiskolának a fa bicikli feljáróját kérik, hogy pótolva legyen. Kérik a lakók továbbá a Bólyi út padkázását, de polgármester úr elmondta az előbb, hogy a padkázási ütemterv  elkészítése folyamatban van. Szeretném, ha a Bolyi út is benne lenne ebben.

A Budai- Nagy Antal útnak a végén egy átvágás készült, megakadályozva, hogy a nagy traktorok ott tudjanak haladni. A cél, hogy ne tegyék tönkre az elkészített új utat. Szeretnénk megköszönni a lakók nevében a Budai- Nagy Antal út útfelületének felújítását. Kérnénk egy táblát, legyen jelölve, hogy átvágás történt.

Az Attila utca és a Vörösmarty utca és a Honvéd utca- Attila utca találkozásánál van egy- egy háromszög, amiből a ráhajtó autók kisodorják a kavicsot, és ott két mélyedés alakult ki. Szeretnék kérni a lakók, hogy egy feltöltéssel a problémát oldjuk meg.

A városban a buszmegállók felületét plakátokkal összeragasztgatják. Ezek a ragasztók általában ott maradnak ezen a műanyag felületen. elkoszolódnak, csúnyák, ráragad a por, kosz. Erre szeretnénk egy megoldást találni. Jó lenne, ha le lennének takarítva. Végignéztem a központban, de nem csak itt, hanem Cegléd felé is bal ldalon össze van ragasztgatva a buszmegálló. Én mindig úgy vagyok vele, hogy én megbüntetném azt, aki oda ragaszt valamit. Ott van rajta általában, hogy ki tette oda. Megoldást kellene találni, fel kellene szólítani, hogy tüntesse el a plakát nyomait. A választások után is a plakátokat össze kellett szedni, a ragacsokat le kellett szedni a buszmegállókról. Így a magán hirdetőknek is legalább egy felszólítás, figyelmeztetés kellene.

A kispályánál kértük a fűzfák levágását, nem tudom, hogy ez azóta megoldódott-e. Köszönöm a kerületben az ABOKOM munkáját, előbb- utóbb mindig megoldódik, amiket kérünk és szépen megcsinálják.”- mondta Járdány Vanda települési képviselő

Pető Zsolt polgármester Járdány Vandának adott válaszában elmondta, hogy a Vasút úti tábla ügyében megkeresik a Magyar Közutat. Amennyiben hiányzik, akkor őket kérik meg a pótlásra. A volt Shell kút és környékének kaszálása és a parlegfüves területek tárgyában a polgármester kérte jegyző asszonyt a szükséges intézkedések megtételére. A Mátyás király út parlagfüves területeit az abonyi közterület- felügyelet munkatársai vizsgálták.

„A központi parlagfű bejelentési rendszer működik. Mindenkit arra bíztatok, hogyha lakókörnyezetében olyan parlagfüvet észlel, melyet nem kaszáltak le időben, akkor használja a központi bejelentő rendszert, de lehet jelezni a Polgármesteri Hivatal részére is közvetlenül. Ahol a jegyzőnek van hatásköre intézkedésre, ott ő tesz intézkedést, ahol a kormányhivatalnak, a külterületeken, ott ők. A zeneiskola kerékpárfeljárójával kapcsolatban egyezettem, igazgató asszony is kérte, hogy hozzuk helyre. Az ABOKOM igazgatójával, Gáspár Csabával is beszéltünk már róla, tartós megoldást próbálunk találni. A korábbiakban egy fából készült kis feljáró volt, amit az idő szép lassan elkoptatott, ezért került onnan levételre. Tartós megoldást kell találnunk.

A Bolyai út padkázásával és a képviselő asszony által említett kereszteződésekkel kapcsolatban a kigödrösödés megszüntetése érdekében kérem, hogy a hivatal készítsen egy feljegyzést és küldje el az ABOKOM részére. A buszmegállók problémájának tekintetében teljes mértékben egyet értek Járdány Vanda képviselő asszonnyal. Kérjük azon kollegáikat, akik a közterületen gondoskodnak a tisztaságról, erre is figyeljenek oda. Megpróbálunk valamilyen esztétikus tájékoztató táblát kihelyezni, hogy tilos ilyen hirdetmények kihelyezése. Bízzunk benne, hogy ez a jövőben megszűnik, ha nem akkor megvizsgáljuk annak a lehetőségét is, hogy hatósági úton kényszerítsük ki a rendet.”

Abony Sajtó

1346 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak