Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.28 K.

Nagyabonyiak Abonyban

Ahogyan arról beszámoltunk, a közelmúltban a mai Szlovákia területén található Nagyabony és a mi városkánk Abony felvette egymással a kapcsolatot.

A két település vezetői már két alkalommal is találkoztak ebben a hónapban. A nagyabonyiak szíves invitálására Pető Zsolt polgármester utazott el hozzájuk szeptember 11.-én a Bihari János Zenei Napokra. A viszontlátásig nem kellett sokáig várni, hiszen szeptember 25-én Abonyba érkezett munkatársaival Gányovics Julianna Nagyabony polgármestere. A delegáció részt vett a „Sej Nagyabonyban” dal közös éneklésében, ezt követően a Tarka Téri Éjszakai Piacon is velünk tartottak. Szeptember 26-án Kossuth Lajos abonyi toborzóbeszédének tiszteletére rendezett ünnepségen is részt vettek a nagyabonyiak, akik megkoszorúzták a Kossuth reliefet is.

Az abonyiak nagyon bíznak abban, hogy hamarosan újra találkozhatnak a határon túl élő nagyabonyiakkal. A tervek szerint Abony Város képviselő- testülete szeptember 30-i ülésén dönt arról, hogy testvérvárosi kapcsolatot alakít ki Nagyabony községgel.

1054 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak