Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.11 H.

Áramellátás és sövények: Járdány Vanda napirend előtt

A szeptember végi képviselő- testületi ülésen napirend előtt felszólalt Járdány Vanda önkormányzati képviselő is, aki elmondta, hogy lakossági bejelentés érkezett hozzá a Mikes tó körüli lámpatestek problémáiról.

A futók jelezték, hogy hiányos a világítás a területen. Akik sötétedéskor vagy utána futnak a Mikes tó körül, nem látnak jól.

 

„Kérem szépen, hogy a Polgármesteri Hivatal intézkedjen arról, hogy felülvizsgálják a lámpatesteket.

Arról is érkezett bejelentés, hogy egyre több kereszteződésben a bokrok, sövények olyan magasságban nőttek meg, hogy azok beláthatatlanok. Ilyen például a Kossuth és az Újszászi út környéke. Nekem is lenne egy kérésem. A jövőbeni rendezvényekhez vizsgáljuk felül az áramellátást a főtéren. Biztonságos és bővíthető áramforrásokra lenne szükségünk.”

 

Pető Zsolt polgármester viszontválaszában elmondta, hogy a Mikes tó közvilágításával kapcsolatban már korábban is érkezett jelzés.

 

„A Promex-Vill Kft ügyvezetőjének továbbítottuk már ezt a panaszt. Ők azok, akik a közvilágítást szolgáló berendezéseink karbantartásával foglalkoznak. Én annyit tudok, hogy egy nagyobb műszaki probléma van, aminek egy kicsit időigényesebb az elhárítása. Tájékozódni fogok róla és tájékoztatni a fogom a képviselő- testületi tagokat, hogy ez mikor valósulhat meg.

 

A kereszteződésekben a sövények nyírása: a múltkori képviselő- testületi ülésen is hangzott el ezzel kapcsolatban képviselői észrevétel. Akkor a Munkácsy utca és a Szelei út sarkán lévő sövénnyel kapcsolatban volt panasz. Időközben az megoldódott. Ha ilyen jelzés van, azokat mind regisztráljuk. A későbbiekben is bármikor lehet jelezni ezeket a hivatal felé. A közterület- felügyelő kollégák bevonásával segítünk ezeken a helyzeteken.

 

A főtér áramellátásával kapcsolatban azt tudom mondani, hogy első alkalommal akkor szembesültünk ezzel amikor az első műjégpályát telepítettük. Nincs mindenhez annyi áramerősség adva, hogy mindent meg tudjunk valósítani. Már akkor is gondolkodtunk rajta, hogy hogyan lehet ezt bővíteni. Ez műszaki kivitelezésben egy kicsit összetettebb probléma. Azon leszünk, hogy az elkövetkezendő időszakban a rendezvényekhez megfelelő áramellátásunk legyen. Regisztráltuk ezt a hozzászólást és ebben is próbálunk előbbre lépni mihamarabb”- mondta Pető Zsolt

 

Abony Sajtó

 

1171 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak